ProhászkaLand: gimis farsang a Prohászka-iskolában

KISS ALICE RITA 9. N
  Az írás a 2014. évi (XV. évfolyam) 4. számban jelent meg.

Az idén február 21-én meg­ren­dezett farsang volt az első gimis farsang a 9. N tanulói számára. Én már hallottam róla, hogy a műsor egyik fontos része az osztályok fellépése. Éppen ezért izgatottan vártuk, mi lesz az idei farsang témája.

Minden évben a 11. évfolyam a szervező, és (szerintem) nagyon jó témát találtak ki. Minden osztálynak húznia kellett egy zenei stílust, egy tantárgyat és három (egymástól teljesen független) szót. Zenei stílus volt pl.: pop vagy mulatós zene. A mi osztályunk a rock and roll stílust húzta. Már hónapokkal a bál előtt próbálni kezdtünk: az osztályunk egyik fele a koreográfiát, a másik fele a dalszöveget próbálta kitalálni. Tény, hogy voltak veszekedések, de voltak jó pillanatok is, és ezeken a próbákon jobban összekovácsolódott a csapat. Külön köszönet az osztályfőnökünknek, Császári Il­di­kó tanárnőnek, aki ugyan szerzett pár ősz hajszálat a próbák alatt, de mindig nyugodtan kezelte ezeket az összezördüléseket.

Farsang napján minden osztály izgatottan érkezett meg az iskolába, ahol minden belépő karszalagot kapott. Az ünnepséget egy látványos táncbemutató után Czéh Szabolcs tanár úr nyitotta meg. Ezután következtek az osztályprodukciók. (A nyer­tes osztály a 9. N, azaz mi!, a 2. a 7. H, 3. helyen végzett a 10., 4. lett a 9. H, és 5. a 8. H). A műsor után volt még egy meglepetés, ahol a 11.-es fiúk az osztályfőnökükkel, Jakab Gábor tanár úrral együtt énekeltek. Ezután megnyílt a diszkó és a büfé, ahol fincsi édességeket és üdítőket vásárolhattunk. Volt szépségverseny (ahol a jelölteket jól megizzasztották) és szkan­der­ver­seny is.

Tíz órakor fejeződött be a bál. Miután a takarítással is végeztünk, mindannyian hazaindultunk, nagyokat nevetve és sztorizgatva, hogy milyen jól éreztük magunkat. Az alábbi kép talán visszaad valamit a nagyszerű hangulatból, melyet külön is köszönünk a 11. osztálynak.


2018.
november 15.
Keresés a cikkekben: