Komáromi könyvmolyok sikere

POKKER ANDREA OSZTÁLYFÕNÖK
  Az írás a 2014. évi (XV. évfolyam) 1. számban jelent meg.

2013. november 19-én zajlott a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Gyermekkönyvtár me­se­pá­lyá­za­tá­nak döntője, melyen a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda 4. osztályos tanulói is részt vehettek.

A tavalyi tanévben négy tanuló jelentkezett a győri, akkor még Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára néven szereplő könyvtár mesevetélkedőjére. A háromfordulós verseny idén folytatódott. A komáromi Szent Imre-iskola tanulóinak fordulónként négy, összesen tizenkét mesét kellett elolvasniuk, majd játékos feladatokon keresztül feladatlapokon feldolgozniuk. Várakozással telt el az ezt követő néhány hét. Örömünkre levelet kaptunk a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Gyer­mek­könyv­tár­tól, hogy Könyvmolyok nevű cs­a­patunk bejutott a döntőbe. Negy­ven­egy csapatból jutottak a legjobb nyolc közé, s így kerültek a dön­tő­be. A csapat tagjai: Horváth Csongor, Máté Szabolcs, Mudróczki Anna Virág és Radziwon András.

Elérkezett a döntő napja: 2013. november 19. Vonattal indultunk Győrbe. A gyerekek nem izgultak, én viszont annál inkább. A könyvtárban kedvesen fogadtak bennünket. Lassan betöltötte a termet a gyermekzsivaj. Tíz órakor elérkezett a verseny ideje, megkezdődött a döntő. A könyvtár dolgozói izgalmas és változatos feladatokat állítottak össze a csapatoknak. Törhették a fejüket a totókon, megmutathatták gyorsaságukat is a villám­kér­déseknél. Lehetőségük volt „színészkedni”, amikor némán elmutogattak egy-egy mesejelenetet. Szükségük volt a fantáziájukra is: megadott szavak felhasználásával történetet kellett írniuk. Össze­ke­ve­red­ett betűkből pedig helyszíneket kellett összerakniuk. Nem maradt idő az unatkozásra, mert folyamatosan következtek a jobbnál jobb feladatok.

Az eredményhirdetést végigizgultuk, de a kemény munkának meglett a gyümölcse: II. helyezést értek el. Az okleveleken kívül más értékes jutalmakat is kaptak a csapat tagjai: könyvet, pólót, noteszt és tollat vihetett haza mindegyikük. Boldogan újságolták el az iskolában a szép eredményt.


2018.
október 23.
Keresés a cikkekben: